Gezond en veelzijdig gebruik - Aanbevolen voor Diabetici
 
Home Andere Gewassen Asimina triloba
PDF Print E-mail

Asimina triloba.

 

Enigste winterharde vertegenwoordiger van de Zuurzak familie (annonaceae). Groeit goed in Nederland en behoeft geen speciale voorzieningen.

Reeds vanaf 1995 kweek ik deze plant in Nederland. De plant is uitermate geschikt om te gebruiken voor de zogenaamde “ Edible Landscaping” . De plant/boom groeit langzaam en wordt niet hoog, daarom uitermate geschikt voor kleine tuinen.

Algemeen bekend als PawPaw, maar niet te verwarren met de Papaya (Carica papaya), die in sommige engels sprekende landen ook wel PawPaw wordt genoemd.

In een Belgisch artikel wordt ook wel de naam “Roomappel” gebruikt.

De vruchten zijn zeer smaakvol, ergens tussen meloen, avocado en mango.

 

Geente planten zijn beschikbaar. De planten worden opgekweekt in zelfgemaakte plastic zakken, 10 cm doorsnede, 40 cm hoog. De plant heeft namelijk een uitgesproken penwortel en gewone kwekerij potten zijn minder geschikt.

Door het enten zal de plant het jaar na uitplanten reeds bloemen geven en eventueel vruchten. Kruisbestuiving is aan te raden.

 

In de herfst zijn de planten uitermate mooi geel gekleurd. Ook in het voorjaar is het heel apart, want de bloei vindt plaats op de blote takken, dus voor het verschijnen van de bladeren. Deze plant valt zeker op tussen al het gangbare massa materiaal wat in de meeste tuinen wordt uitgezet.

 

Momenteel alleen kleine zaailingen en zaden beschikbaar.

 

Foto galerij volgt binnenkort

 

 

J.A.J. Hesen

 

asiminawebsite

 
Copyright © 2023 Yacon Gezond Portal. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.